Accesoriile acoperișului tău și rolul acestora- Partea II

Accesoriile acoperișului tău și rolul acestora- Partea II

După cum am putut constata în prima parte a acestui articol, există mai multe accesorii care se folosesc la montarea țiglei metalice și care reprezintă o soluție ideală atât pentru construcțiile noi, cât și pentru cele vechi unde este nevoie de renovare.

Țigla metalică este o soluție ideală deoarece este foarte rezistentă și foarte ușoară spre deosebire de alte tipuri de țiglă. În plus, arată și foarte bine odată montată pe acoperiș, dănd casei valoare estetică.

Iată care sunt accesoriile de care mai aveți nevoie pentru montarea țiglei metalice:

Dolia: În zona situată la intersecția dintre două ape ale unui acoperiș, se dispune dolia. Dolia se montează pe șipcile suport având rol colector, dirijând apa către sistemul pluvial și se fixează de șipci cu șuruburi autofiletante sau cuie.

Colectorul fronton se folosește în cazul în care acoperișul este evazat (marginea nu are unghi de 90 grade cu streașina iar vârful acoperișului este mai în afară decât streașina) sau la îmbinarea cu peretele în plan înclinat pentru o etanșare superioară. Are rolul de a prelua apa si de a o ghida spre jgheab.

Bordura calcan se folosește la îmbinarea învelitorii cu o suprafață verticală. Aceasta asigură închiderea acoperișului la pereții sau zidurile care mărginesc șarpanta. Este un accesoriu utilizat în situația în care acoperișul începe dintr-o suprafață perpendiculară a unui zid.

Pentru a evita infiltrațiile pe sub țiglă, acoperișul trebuie să realizeze o închidere etanșă cu peretele respectiv.

Șortul rupere pantă perete vertical este un element de rupere care se aplică în cazul în care acoperișul are între doua ape consecutive unghiuri diferite. El face legătura între acestea împiedicând infiltrațiile de apă. Există două tipuri de astfel de șort: interior sau exterior.

Șortul rupere pantă este elementul care face trecerea de la un versant cu o pantă mai accentuată la unul cu o pantă mai lină. Acesta se folosește la închiderile ruperelor de pantă a invelitorii. La montarea sa este indicată folosirea elementelor de etanșare.

Opritoarele de zăpadă sunt elemente de siguranță care dislocă masa de zăpadă acumulată pe acoperiș încă din momentul depunerii ei. Există două tipuri de opritoare de zăpadă:

– Parazăpezile – Liniare asigură un raport perfect între cantitatea de zăpadă care alunecă de pe acoperiș și cea care rămâne, pentru a evita suprasolicitarea învelitorii. Este indicată folosirea lor la înclinaţi mari sau la suprafeţe mari ale acoperişului.

– Opritoarele – Omega au forma literei grecești (omega). Acestea se montează paralel cu streașina și au rolul de a preveni căderea bruscă a zăpezii de pe acoperișul imobilului. Datorită faptului ca au o deschidere mai mică ajută la “ruperea” stratului de zăpadă prevenind astfel menținerea unei cantități mari de zăpadă pe învelitoare. În plus, rolul de a preveni căderea bruscă a sloiurilor de gheață de pe acoperiș.

Piaptănul streașină are rolul de a proteja zona de streașină împotriva păsărilor, rozatoarelor și insectelor mari. Asigură o bună ventilație și circulație a aerului în interiorul zonei streașină prin prevenirea pătrunderii frunzelor luate de vânt. Piaptănul este un element din PVC care se montează în zona de streașină sub baza panourilor de țiglă și care permite ventilarea spațiului de sub învelitoare nepermițând accesul păsărilor și pătrunderea vegetației.

Bureții de etanșare sunt elemente din polietilenă expandată cu pori închiși, care copiază amprenta țiglei metalice pentru a nu permite pătrunderea umezelii și a prafului. Se montează în coame, streașini sau dolii și au rolul de a împiedica supraventilația și inflitrațiile de apă.

Siliconul se folosește la etanșarea îmbinărilor sistemului pluvial și la accesorii, la zonele de conexiune ale sistemului de drenaj, coșuri de fum, intersecții ale elementelor de învelitoare cu pereți etc. Este elastic și rezistent la acțiunea factorilor de mediu.

Șuruburile pentru țigla metalică sunt șuruburi autoperforante prevăzute cu garnitură de etanșare din cauciuc îmbunătăţit EPDM, pentru asigurarea etanșietății străpungerii. Şuruburile cu dimensiunile 4,8 x 35 (lungi) se utilizează la fixarea ţiglei metalice şi a bordurilor din tablă de şarpanta din lemn; şuruburile cu dimensiunile 4,8 x 20mm (scurte) se utilizează la fixarea panourilor de țiglă metalică între ele.

Aceste şuruburi sunt concepute special pentru folosirea în mediul extern, beneficiind de o protecţie superioară contra coroziunii. Toate șuruburile sunt livrate în culorile țiglei metalice.

Texyda Rom, partener Wetterbest, pune la dispoziția clienților săi o gamă completă de accesorii pentru țiglă metalică. Pe site veți găsi toate detaliile cu privire la produsele puse la dispoziția clienților, precum și datele de contact.

Accesoriile acoperișului tău și rolul acestora- Partea II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button