Costul acoperișului tău nu înseamnă doar: „Cât costă metrul pătrat?

Costul acoperișului tău nu înseamnă doar: „Cât costă metrul pătrat?

Acoperișul este, fără îndoială, cea mai importantă componentă a casei. La urma urmei, protejează clădirea de apă. Cu cât este mai rezistent, cu atât este mai bine pentru locuință. Există mai multe tipuri de acoperiș, însă acoperișurile metalice sunt probabil cele mai rezistente din toate tipurile de acoperișuri. Mulți oameni au descoperit pe parcurs că un acoperiș din metal poate fi la fel de frumos ca orice alt tip de acoperiș de pe piață. În plus, este rezistent la tot felul de intemperii.

Atunci vine vorba despre alegerea unui acoperiș, unul dintre primele lucruri care ne vin în minte este costul. Costul unui acoperiș din țiglă metalică este mai ridicat spre deosebire de alte tipuri de acoperișuri, dar este și cel mai rezistent. Durata medie de viață a unui astfel de acoperiș este de 50 de ani. Astfel, nu mai ești nevoit să îți schimbi mereu acoperișul. Nimănui nu îi place să plătească iar și iar pentru un nou acoperiș.

Țigla metalică este, de obicei, măsurată în metri pătrați. Astfel, există tendința ca, atunci când vrei să folosești țiglă metalică pentru acoperiș, să întrebi: Cât costă metrul pătrat? Însă costul unui metru pătrat nu este deloc relevant.

Atunci când cumperi un acoperiș metalic și stabilești un buget, există în principal patru elemente pe care trebuie să le incluzi în calculele tale: materialul și profilul metalic; accesoriile și substraturile, sistemul de scurgere al apei (sistemul de drenaj) și costurile de instalare.

Material și profil

Există literalmente sute de tipuri de acoperișuri metalice pe care le poți cumpăra. De la oțelul subțire, în panouri simple până la metalele grele „exotice” cum ar fi cuprul, zincul, oțelul inoxidabil și altele, precum șindrilă, dale și modele suplimentare. Prețurile variază de la ieftine la foarte scumpe.

În categoria ieftină intră oțelurile simple, subțiri, vopsite, a căror preț pe metru pătrat variază de la comerciant la comerciant. Începând de aici există metale mai bune și finisaje cu profiluri mai sofisticate. Această categorie este cea a calității de mijloc. Astfel, prețurile încep să crească ușor.

La nivel superior există opțiuni precum cuprul și zincul. De exemplu, țigla metalică Wetterbest este confecționată din tablă zincată prevopsită. Aceste opțiuni premium au prețuri puțin mai ridicate pe metru pătrat, dar dacă știi de unde să cumperi și ce anume să cumperi, ieși mereu în avantaj.

Accesorii și substrat

Odată ce ai ales un anumit tip de acoperiș, vei dori probabil un set de accesorii potrivite. Acestea includ marginea scurgerii, creasta, precum și celelalte elemente care vor fi necesare pentru a finaliza lucrarea. În plus, majoritatea acoperișurilor metalice, uneori necesită un fel de substrat, cum ar fi membrana anticondens sau alte tipuri de izolații secundare. Există mai multe tipuri de substrat, trebuie să alegi în funcție de acoperiș și de locuință.

O regulă de bază care te poate ajuta să-ți echilibrezi bugetul este să-ți rezervi o parte din suma destinată acoperișului, pentru componentele secundare, mai bine zis, accesoriile necesare.

În general, există mai multe acoperișuri cu o mulțime de detalii, decât acoperișuri simple cu detalii puține. De aceea, înainte de a lua o decizie, este bine să consulți un expert, care să-ți facă un calcul estimativ al acoperișului și să-ți dea sfaturi utile.

Sistemul scurgere al apei (sistemul de drenaj)

Sistemele pluviale au diferite forme, dimensiuni și diferă de acoperișul și clădirea unde sunt montate.

Înainte de a decide ce tip de sistem pluvial să folosiți, trebuie să țineți cont de dimensiunea acoperișului, volumul precipitațiilor, locația de scurgere, rata de intrare, etc.

Trebuie să discutați cu un expert în domeniu și să luați în calcul costul acestuia aferent bugetul acoperisului dumneavoastră.

Indiferent dacă credeți în schimbările climatice sau nu, dacă sunteți proprietarii unei casei este bine să aveți un sistem de drenaj al apei foarte bine pus la punct.

Costul instalării

Cu aproape la fel de multe variabile ca și opțiunile de acoperișuri metalice, poate fi foarte dificilă pregătirea unui buget pentru instalarea unui acoperiș. În cazul unui proiect de reabilitare, pregătirea acoperișului existent pentru noul metal poate implica crearea de acces, înlăturarea acoperișului existent, repararea structurilor deteriorate și a tâmplăriei și, în final, instalarea noului acoperiș din metal. Alegerea echipei va afecta semnificativ și prețul final.

Firmele care oferă servicii complete de montare a acoperișului, cer destui bani, dar pun la dispoziția clienților, oameni care au pregătirea necesară pentru o astfel de lucrare.

A stabili un buget pentru montarea unui acoperiș fără a ști câteva lucruri despre ce implică o astfel de lucrare, este ca și cum ai merge prin întuneric.

De aceea, este bine să te adresezi unui expert. Astfel, nu îți vei mai pune întrebarea: Cât costă un metru pătrat? Nu este relevantă, deoarece există riscul de a te păcăli. Există comercianți și mari magazine care afișează un preț mic pe metru pătrat, scumpind toate celelalte accesorii necesare. De aceea, vei vedea că este mai bine să afli câți bani ar trebui să scoți din buzunar pe întreg acoperișul.

Texyda Rom are un sistem bine pus la punct printr-un program de calcul care generează automat prețul astfel că, cu cât comanda este mai complexă, cu atât vor fi prețuri mai accesibile, dând naștere unui raport foarte bun calitate/preț.

Costul acoperișului tău nu înseamnă doar: „Cât costă metrul pătrat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button