Ghid de montare a țiglei metalice- Partea IV

Ghid de montare a țiglei metalice- Partea IV

Pentru ca zăpada să nu cadă de pe acoperiș, pentru a evita afectarea jgheaburilor și a rănirii oamenilor, trebuie montate parazăpezi la o distanţă de aproximativ 1m-1,5 m de șorțul de jgheab (streașină).

Astfel spus, aceasta se montează la al treilea şi al patrulea modul al panoului de ţiglă metalică.

Pe lângă rolul său de protecție, acestea trebuie să aibă și un aspect plăcut. De aceea trebuie montate cu grijă.

De exemplu, în cazul în care prima parazăpadă este montată pe al patrulea panou de țiglă, cea de-a doua se montează pe cel de-al treilea. A treia se montează pe al patrulea, iar a patra se montează pe al treilea.

Partea de sus a parazăpezii trebuie prinsă cu şurub autoforant la capătul panoului de țiglă metalică, aproape de prag.

Partea de jos a parazăpezii trebuie prinsă tot cu șurub autoforant de partea de sus a ondulei de ţiglă metalică.

Parazăpezile cu lungime de 1 m se prind de obicei cu 8 şuruburi autoforante, 4 în partea de sus şi 4 în cea de jos.

Dacă ați decis să vă acoperiți casa cu un material de o calitate mai bună, țigla metalică Wetterbest este cea mai bună alegere, iar colaborarea cu specialistii de la Texyda Rom SRL va poate aduce beneficii atat pe termen lung cat si pe termen scurt.

După cum ați putut constata și din articolele anterioare referitoare la montaj, țigla metalică se montează foarte ușor, fie pe clădiri noi, fie pe cele aflate în renovare.

În plus, acest tip de țiglă îmbină aspectul clasic al țiglei cu rezistența oțelului. Prin urmare, va rezista mai mult în timp. Capacitatea sa portantă va fi mult mai mare și nu va trebui să vă mai faceți griji cu privire la spargerea sau crăparea țiglelor.

Dacă vă doriți să vă acoperiți casa cu țiglă metalică, cea Wetterbest este cea mai bună alegere.

Wetterbest este o învelitoare de cea mai bună calitate, cu protecție anticorozivă foarte bună și cu o durată de viață lungă.

Nu contează dacă casa voastră este o construcție nouă sau una aflată în renovare, țigla metalica Wetterbest poate fi montată fără probleme pe acoperiș. Acoperișul pe care va fi montată trebuie să aibă o inclinație de minim 14 grade.

BENEFICII ALE MONTĂRII ȚIGLEI METALICE WETTERBEST

Din momentul în care veți opta pentru montarea țiglei metalice, nu va mai trebui să reparați acoperișul.

Spre deosebire de țigla metalică tradițională, cea metalică Wetterbest are calități tehnice net superioare, iar montajul ei este unul foarte avantajos.

Țigla metalica odată montată, va trasforma acoperișul într-unul ignifug.

Materialele care sunt folosite la montarea țiglei metalice protejează mediul înconjurător, având în vedere că sunt reciclabile.

Datorită pieselor de cea mai bună calitate, montarea țiglei se va face ușor, iar îmbinările vor fi perfecte. Astfel, în caz de vânt puternic, acoperișul va rezista fără probleme.

Sistem de drenaj

Acoperișul din țiglă metalică Wetterbest are un sistem de drenaj foarte bine pus la punct. Astfel, are loc o drenare eficientă a apei, ceea ce face ca apa să nu se infiltreze și să provoace stricăciuni.

Există două tipuri tipodimensionale de sistem de drenaj Wetterbest:

-125/88 cu jgheab cu diametrul de 125 mm și burlan cu diametrul de 88 mm.

– 150/97 cu jgheab cu diametrul de 150 mm și burlan cu diametrul de 97 mm.

Elemente etanșare

După s-a putut observa din etapele de montare ale țiglei metalice, elementele de etașare au un rol foarte important în procesul de montare.

Există destul de multe cazuri în care au apărut probleme la acoperișuri din cauza elementelor de etanșare. Wetterbest pune la dispoziția clienților accesorii de acoperiș de cea mai bună calitate. Elementele de fixare ale acestora sunt prevăzute cu un strat antirugină și sunt acoperite cu aluminiu-zinc pe suprafața de oțel.

Învelișul și materia formează astfel un tot unitar, care transforma țigla metalică Wetterbest în soluția ideală pentru acoperișuri.

La montarea țiglei metalice se folosesc două tipuri de șuruburi de 4,8×35 mm (lungi) și de 4,8×20 mm (scurte). Primele se folosesc pentru a fixa țigla metalică de șarpantă, iar cele scurte au rolul de a prinde țiglele între ele.

Șuruburile lungi au pasul mai mare decât cele scurte. Acest lucru face ca prinderea a două țigle, una de alta să nu mai fie rigidă. Fiind mai mari, se bat mult mai bine decât cele scurte. Astfel, perforează mai bine și cresc șansele de infiltrare a apei.

Șuruburile care sunt folosite au protecție contra coroziunii și se folosesc la lucrări exterioare.

Pentru a nu avea probleme cu acoperișul, este bine să se acorde atenție deosebită la materialul folosit și la detalii.  Însă, Wetterbest reprezintă garanția calității.

Ghid de montare a țiglei metalice- Partea IV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button