Dacă vă doriți un acoperiș rezistent în timp pentru casa voastră, trebuie să vă alegeți o învelitoare fabricată dintr-o materie primă de cea mai bună calitate. Profilurile de țiglă trebuie să fie performante, și montate de o echipă calificată.
Atunci când vă uitați la materia primă folosită la realizarea învelitorii, trebuie să fiți atenți la tipul de oțel folosit. Există mai multe tipuri de oțel. De asemenea, este foarte important să vă uitați la cât de groasă este tabla, cum este stratul de zinc și cel de vopsea.
De aceste trei aspecte depinde garanția și durata de viaţă a produsului.
Oțelul este un aliaj realizat din fier și alte elemente. Folosit în toate aspectele legate de construcție, oțelul a fost adesea unul dintre cele mai frecvente materiale găsite pe un șantier de construcții comerciale și acum este adesea încorporat în clădiri rezidențiale.
Procesul inițial de fabricare a oțelului a fost unul intensiv spre deosebire de cel al altor materiale precum zincul. În prezent, cea mai mare parte a oțelului pe care îl folosim este fabricat din material reciclat și nu din unul nou. De fapt, oțelul este cel mai reciclat material de pe planetă, fiind un material de construcție ecologic (verde ). Acesta este foarte des folosit în construcții.
În comparație cu alte metale, oțelul este și cel mai puțin costisitor. Oțelul are adesea un preț mult mai mic decât al aluminiului, zincului sau cuprului. Acest aspect face ca oțelul să fie accesibil și disponibil într-o cantitate mai mare decât celelalte metale.
Există (3) tipuri primare de acoperiș din oțel: zincat galvanume/aluzincat și oțel inoxidabil.
Oțelul zincat este creat prin utilizarea unui strat de zinc pentru a proteja stratul interior de oțel contra coroziunii. Acest strat de protecție ajută la prelungirea duratei de viață a unui panou de oțel și la încetinirea procesului de coroziune. Oțelul zincat este cea mai comună formă de material pentru învelitorile de acoperiș din metal.
Oțelul galvalume/aluzincat este similar cu cel zincat, dar spre deosebire de primul tip care folosește un prim strat de zinc, oțelul aluzincat folosește o combinație de aluminiu și zinc. Aluminiu protejează mai bine împotriva coroziunii în anumite medii decât zincul. Stratul este mai mic, mai fin, pentru un aspect mai uniform. Datorită calităților sale, oțelul aluzincat oferă o protecție mai bună a suprafeței decât cel zincat, dar este vulnerabil la zgârieturi.
Oțelul inoxidabil este o formă de oțel care a fost inițial proiectată pentru a fi utilizată în industria grea, cum ar fi construcția de poduri.
De fapt, oțelul inoxidabil funcționează similar cu aluminiu în procesul de patină, deși, spre deosebire de aluminiu, acest proces durează o perioadă mai lungă de timp.
Este important de reținut faptul că oțelul inoxidabil nu ruginește și nu este conceput pentru a fi utilizat ca o soluție structurală pentru acoperișuri.
Oțelul este o opțiune extrem de flexibilă atât pentru clădirile comerciale, cât și pentru acoperișurile clădirilor rezidențiale.
Acoperișurile din oțel zincat au făcut progrese uriașe în ultimii 50 de ani și pot fi acum folosite pentru a imita cuprul, zincul și alte opțiuni mai scumpe de acoperiș metalic. Acest lucru se realizează prin sisteme de vopsea care creează o soluție similară cu patina naturală a unui acoperiș din cupru, zinc, sau chiar oțel inoxidabil. Aceste soluții au adesea garanții lungi și sunt opțiuni ideale pentru remodelare sau restaurare.
Principalul avantaj al oțelului față de alte materiale este flexibilitatea, costul său redus, dar si greutate redusa. Din cauza prețurilor mai ridicate ale altor metale, oțelul este soluția principală atât pentru proiectele comerciale, cât și pentru cele rezidențiale, și se pare că această tendință va continua și în viitor.
Ca soluție verde, este ușor accesibilă și reciclabilă. Acoperișul din oțel rezistă la diferiți factori de mediu, precum grindina și vânturile puternice. Este des întâlnit în regiunile montane cu volum mare de zăpadă și este o soluția preferată în regiunile predispuse la grindină.
La fabricarea țiglei metalice se folosesc două tipuri de oțel: S250GD şi DX51D. Primul tip este folosit la fabricarea sistemelor de țigla metalica Wetterbest.
Wetterbest achiziționează de la producători de oțel prevopsit din Europa, tablă din oţel zincat sau aluzincat prevopsită. Aceasta are o grosime 0.5-0.55 mm.
După cum deja am precizat, stratul de zic oferă protecţie contra coroziunii şi intemperiilor. Pentru a oferi o protecție corespunzătoare stratul de zinc nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mic.
Materia primă folosită de Wetterbest are un strat de zinc cuprins între 225 şi 275 g/mp. Calitatea materialelor este întotdeauna foarte importantă. Datorită ei crește garanția oferită si durata de viata.
Așadar, colaborand cu Texyda Rom, alegeți garanția calității, alegeți Wetterbest, pentru un acoperiș cu o durată de viață îndelungată si o rezistenta legendara.