Mituri false legate de țigla metalică

Mituri false legate de țigla metalică

După cum arată și practică, cel mai bun acoperiș pentru o casă este cel de metal. Cu toate acestea, există dubii cu privire la acest material.

Calitatea țiglei metalice este rezultatul unui proces de fabricație ecologic. Este vorba de plăci de metal de calitate, cu caneluri originale. Fabricarea țiglei metalice necesită rulouri mari de otel prevopsit tratate și trecute printr-o presă de ștanțare.

Procesul este exact și unic. Mulți oameni nu înțeleg valoarea unei țigle metalice, a unui acoperiș metalic. Există o serie mituri despre acest tip de acoperiș care sunt false.

METALUL-UN MATERIAL SCUMP

Specialiștii sunt de părere că otelul este cel mai bun material în relația calitate/preț. În general, țigla metalică este puțin mai scumpă decât placa Onduline, dar are o serie de avantaje.

În primul rând, metalul nu se deteriorează odată cu trecerea timpului. Placa Onduline după 5 ani își pierde aspectul original. Adică, putem vorbi de un lucru adevărat și fals în același timp.

Pe de altă parte, după câțiva ani de folosire placa Onduline se deteriorează. Metalul în schimb, odată cu trecerea anilor, nu își schimbă aspectul.

Chiar și după 10 ani otelul arată la fel. Dacă se ia în calcul costul materialelor și al reparațiilor, placa Onduline este mult mai scumpă.

ACOPERIȘUL DE METAL ESTE ZGOMOTOS CÂND PLOUĂ

Potrivit specialiștilor, țigla metalică face un zgomot mai mare în cazul în care nu este instalată cum trebuie. De exemplu, dacă șuruburile sunt strânse greșit sau sunt insuficiente, foile de metal se pot deplasa, iar picăturile de ploaie sau grindina pot produce zgomot.

În general, acoperișul de pe casă este izolat termic, fiind bine protejat de zgomotul extern. Așa că, se poate spune că această chestiune este una exagerată.

ȚIGLA METALICA ARATĂ URÂT PE ACOPERIȘURILE CASELOR DIN LEMN

Țigla de metal este folosită foarte des la acoperirea caselor din lemn. Datorita gamei variate de culori țigla metalica se potrivește foarte bine cu culoarea lemnului. Se combină perfect între ele. De exemplu, o combinație foarte interesantă este cea dintre maro închis cu verde.

ÎNTRE FOILE DE METAL SUB ACOPERIȘ, SE SCURGE APA

Metalul de înaltă calitate are o geometrie clară, iar instalarea corectă a țiglei metalice și foile suprapuse aranjate strâns, fac imposibilă pătrunderea apei între ele. În plus, pentru a facilita fluxul său, fiecare foaie de tabla este prevăzută cu o fantă specială capilară ce are rolul de a drena apa.

Citeste si… Casa ta merită un acoperiș nou

De asemenea, orice acoperiș este prevăzut cu o membrana anticondens impermeabila sub el. Pentru a preveni scurgerea prin orificiile de montare se folosesc șuruburi cu garnituri speciale. Prin urmare, bine montată, nu există pericol ca prin țigla metalică să pătrundă apă. Dar în cazul altor materiale, da.

De exemplu, țigla de beton nu tolerează înghețul și devine fragilă. Scurgerile pot fi un rezultat al deteriorării sale.

ȚIGLA METALICĂ ARE IN COMPONENTA DE STRAT DE ZINC

ȚIgla metalică, în special cea Wetterbest, se caracterizează prin rezistență mecanică la factorii de mediu. Poliuretanul și poliesterul din componența țiglei metalice sunt materiale durabile. Prin urmare, zgârâieturile nu afectează integritatea învelișului.

Însă, chiar dacă acest lucru se întâmplă, oțelul va fi protejat de un strat de grund și anti-coroziune a stratului de zinc.

Specialiștii sunt de părere că autorii coroziunii acoperișurilor metalice sunt instalatorii neatenți.

ȚIGLA METALICĂ ESTE GREU DE MONTAT

Țigla metalică nu este deloc greu de montat. Se pun foi mari intacte. În plus, vara, țigla metalică se montează mult mai rapid decât materialele pe bază de bitum, care nu tolerează căldura și alunecă. Astfel, cu acestea trebuie lucrat cu precadere dimineața și seara.

ȚIGLA METALICĂ ATRAGE LUMINA

Acest lucru este fals. Nu a existat niciodată vreo dovadă că țigla metalică atrage loviturile de trăsnet. Este important de amintit faptul că trăsnetul va lovi cel mai înalt obiect. În cazul în care un acoperiș de metal este lovit de un trăsnet, energia va fi răspândită în jurul structurii.

ȚIGLA METALICĂ SE ÎNCĂLZEȘTE ȘI NU ASIGURĂ O BUNĂ IZOLAȚIE

Acest lucru este fals. Dacă țigla metalică este corespunzător instalată, ajută proprietarii să economisească bani. Țigla metalică este posibil să reflecte o mare parte din radiația solară a soarelui.

Această radiație este absorbită de obicei, de către un alt tip de material pentru acoperișuri, precum ardezia. Țigla metalică poate furniza o temperatură constantă în casă.

După cum o demonstrează și aceste mituri false, țigla metalică este o bună soluție pentru casa voastră. Dintre tipurile de țigle metalice, cele Wetterbest sunt cu adevărat rezistente oferind cel mai bun raport calitate pret.

TEXYDA ROM SRL vă pune la dispoziție o gamă variată de produse Wetterbest, la prețuri fără concurență.

Mituri false legate de țigla metalică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button