Indiferent dacă credeți în schimbările climatice sau nu, dacă sunteți proprietarii unei casei este bine să aveți un sistem de drenaj al apei foarte bine pus la punct.
Precipitațiile, intensitatea și frecvență lor întotdeauna reprezintă o problemă majoră.
Multe modele de acoperiș nu sunt în măsură să facă față acestor modificările, iar proiectanții trebuie să ia în considerare în proiectele viitoare și posibilitatea de precipitații mai intense.
Lipsa unui sistem de drenaj bine pus la punct duce la pierderi mai mari și mai frecvente de apă.
Acoperișurile pot fi drenate prin două metode de bază:
- Spre marginile exterioare și în jgheaburi exterioare.
- Jgheaburi în partea interioară sau în cea principală a acoperișului.
Dacă jgheaburile și burlanele nu fac față din cauza precipitațiilor intense, sau sunt blocate de frunze sau de noroi, apa se poate infiltra prin acoperișul clădirii și provoca pagube materiale.
Prin urmare, trebuie verificat dacă apa se scurge sau se infliltrează în clădire.
În crearea unui sistem pluvial corect trebuiesc luate în considerare o serie de factori precum intensitatea precipitațiilor, zona de captare a acoperișului, dimensiunea/capacitatea jgheabului.
Sistemul pluvial este creat pentru a proteja acoperișul de apă. Dar pentru a-și atinge scopul, acesta trebuie să fie instalat cu un burlan de scurgere de dimensiune corespunzătoare. În caz contrar poate cauza probleme în loc să protejeze acoperișul.
Sistemele pluviale au diferite forme, dimensiuni și diferă de acoperișul și clădirea unde sunt montate.
Chiar dacă sistemul de drenaj este creat și instalat corespunzător, tot va avea nevoie de întreținere regulată pentru a-și face treaba bine.
Înainte de a decide ce tip de sistem pluvial să folosiți, trebuie să țineți cont de dimensiunea acoperișului, volumul precipitațiilor, locația de scurgere, rata de intrare, etc.
Canalele de scurgere ar trebuie să fie egal distanțate și situate în punctele joase ale acoperișului sau în orice zonă în care se acumulează apă.
Pentru a determina dimensiunea jgheaburilor de scurgere, trebuie să calculați suprafața zonei acoperișului pe care jgheaburile o vor acoperi precum și rata medie pe oră a precipitațiilor care cad de obicei în acea zonă.
Pentru a alege sistemul de drenaj corect trebuie luați în considerare următorii factori:
– Tipul acoperișului
– Panta acoperișului
– Rata volumului de precipitații din zona
– Rata de drenaj
– Sarcina pe plafon (cât de multă apă poate suporta acoperișul în cazul în care canalele de scurgere sunt blocate).
-Locații de scurgere
– Dimensiunea sistemului de drenaj (125mm sau 150mm)
– Caracteristici suplimentare, cum ar fi protecția împotriva vandalismului și altele.
SISTEM DE DRENAJ PLAT AL APEI
Dacă acoperișul casei voastre este plat veți avea nevoie de un sistem de drenaj plat. Acest tip de sistem poate fi instalat pe un acoperiș plat sau aproape plat cu mai puțin de 2% pantă.
Canalele vor fi conectate la jgheaburi și vor ajuta la devierea apei de pe acoperiș. Este indicat să instalați un sistem de drenaj plat cu capace pentru a preveni blocarea scurgerii sau jgheabului de către resturi sau alte potențiale obstacole.
SISTEM DE DRENAJ SIFONIC
Un sistem de drenaj sifonic este creat pentru a funcționa la capacitate maximă când apa este aspirată de pe acoperiș în jgheabul de scurgere la viteze mai mari în comparație cu canalele de scurgere plate.
Acest sistem permite proiectantului să instaleze un număr minim de canalele de scurgere și să le conecteze la un singur jgheab.
Sistemul de drenaj sifonic utilizează mecanismul de sifonare pentru a drena apa mai repede decât oricare alt sistem. Costurile sale sunt mai mari decât în cazul unui sistem obișnuit, dar funcționează fără probleme și reduce nevoia de întreținere.
Acest tip de sistem poate fi conectat folosind jgheaburi orizontale în loc de țevi înclinate sau orientate în jos.
SISTEM DE DRENAJ VERDE
Noul trend în ceea ce privește sistemul de drenaj este înlocuirea acoperișului tradițional cu unul verde.
Acoperișul verde va reduce zgomotul, căldura din clădire și îmbunătăți calitatea aerului. Un sistem de drenaj verde este creat pentru a drena apa în timp ce protejează structura clădirii cu membrane grele impermeabile. Există două tipuri de acoperiș verde: intensiv și extensiv.
Dacă vă doriți un sistem de drenaj complet îndreptați-vă atenția spre cel Wetterbest care cuprinde jgheaburi exterioare împreună cu toate accesoriile necesare montajului, iar o consultanta deosebita, de specialitate puteti primii de la Texyda Rom.
Acest sistem este realizat din tablă de oțel de cea mai bună calitate, ceea ce îl face potrivit pentru orice climat, oferit in doua variante de gabarit, in plus, are o durată de viață lungă.
Sistemul de drenaj Wetterbest vă scapă de problema precipitațiilor abundente, care v-ar putea afecta casa.