Țiglă metalică vs țiglă ceramică

Țiglă metalică vs țiglă ceramică

Recent un nou trend în ceea ce privește acoperișurile caselor a invadat lumea design-ului de exterior: metalul. În timp ce metalul a fost folosit pentru elemente interioare și exterioare în trecut, acum metalul este folosit din ce în ce mai mult pentru acoperișuri atât pentru structuri rezidențiale, cât și pentru structuri comerciale. Care este diferența dintre țigla metalică și cea ceramică? În cele ce urmează vom vedea care sunt avantajele țiglei metalice și dezavantajele celei ceramice.

ȚIGLA METALICĂ

Când vine vorba despre înlocuirea acoperișului, acoperișul din tablă clasică zincată este întotdeauna o opțiune viabilă. Este ideală pentru case cu etaj sau nu, și oferă o durabilitate care este dificil de ghicit. Când se alege între țiglă metalică și alte tipuri de țigle, precum este țigla ceramică, ar trebuie să se știe exact pe ce se cheltuie banii.

Înainte de a decide să cumpărați țiglă metalică, ar fi bine să aflați care sunt avantajele acestui tip de acoperiș.

AVANTAJE ALE ȚIGLEI METALICE

Unul dintre principalele avantaje ale țiglei metalice este gama de opțiuni din care puteți alege. Staniu, zinc, aluminiu, cupru și oțel galvanizat, toate aceste opțiuni de metal sunt potrivite pentru acoperișuri. Acest lucru vă permite să personalizați acoperișul în funcție de ceea ce vă doriți( durabilitate, stil și preț). Țigla ceramică nu oferă o varietate atât de mare.

LONGEVITATE ȘI DURABILITATE

Principalul factor de care ar trebui să țineți cont când căutați țiglă pentru acoperiș este longevitatea și durabilitatea. Este normal să vă alegeți ceva care să treacă testul timpului și să dureze. Acoperișurile din metal pot rezista între 40-70 ani, în funcție de metalul ales. Rezistă mult mai mult decât un acoperiș din ceramică, care este foarte frumos, dar este foarte fragil (orice impact îl afectează). De aceea, metalul este cea mai bună opțiune pentru case, blocuri de locuinţe, case de vacanţă, instituţii publice, spaţii comerciale, hale industriale. Nu va trebui să vă preocupați de întreținere dacă alegeți țigla metalică.

ENERGIE ȘI SIGURANȚĂ

Un acoperiș din metal este foarte eficient energetic, deoarece reflectă căldura solară, ceea ce va reduce costurile. De asemenea, este important de știut că acoperișul de metal nu va lua foc în cazul unui fulger.

DEZAVANTAJE ALE ȚIGLEI CERAMICE

Spre deosebire de cea metalică care este ușoară, țigla ceramică este foarte grea. Din cauza faptului că este grea, este dificil de montat dar îngreunează și foarte tare întregul acoperis, punând o presiune ridicată pe întreaga clădire. De asemenea, apa de ploaie se evacuează mult mai greu ca în cazul țiglei metalice. Și în privința costurilor există diferențe între cele două produse. Țigla ceramică este mai scumpă decât cea metalică, iar montarea ei la fel.

Citeste si… Ce motiv avem pentru a renova acoperișul?

De aceea, înainte de a vă achiziționa un anumit tip de țiglă, este bine să vă consultați un specialist. În cazul în care v-ați decis să optați pentru țiglă metalică, trebuie să știți că o bună alegere o reprezintă țigla metalică Wetterbest, iar specialiștii de la Texyda Rom vă pot oferi consultanță de specialitate in domeniu.

Această țiglă metalică este un produs original, de cea mai înaltă calitate. Este proiectă pe tablă din oțel zincat prevopsit și este mult mai durabilă decât cea ceramică sau tabla clasică zincată. Acest produs este potrivit pentru orice tip de construcţie: case, instituţii publice, spaţii comerciale, blocuri de locuinţe, case de vacanţă, hale industriale, etc.

Există patru tipuri de tiglă metalică Wetterbest: există țiglă Wetterbest Clasic, Plus, Wind și Gladiator.

Tipul clasic are o lățime utilă de 1120 mm şi 6 ondule cu o înălţime de 23 mm; lungimea unui modul este de 350 mm, terminaţiile au 140 mm în total, iar între 2 module există o treaptă de 20 mm. Există țiglă metalică mată și țiglă metalică lucioasă. Are strat de zinc din oțel intre 200-275 gr/mp.

Spre deosebire de tipul clasic, Wetterbest Plus se montează mult mai ușor și mai rapid. Cu cât acoperișul este mai complicat cu atât pierderile sunt mai mici. Se poate monta în zig zag sau se poate monta indiferent de poziție, având un design elegant.

Țigla metalică Wetterbest Wind are aceeași calitate de rezistentă mecanică precum cea clasică. Are o lățime utilă de 1150 mm și 5 ondule cu o înălţime de 20 mm.

Ultimul tip de profilare, țigla metalică Wetterbest Gladiator are o lățime totală de 1200 mm și 4 ondule cu o înălțime de 30 de mm.

După cum puteți observa, țigla metalică, în special cea Wetterbest, este potrivită pentru tot timpul de construcții și are o serie de avantaje care o transformă într-o opțiune mult mai potrivită pentru o construcție.

Așadar, dacă aveți nevoie de țiglă nu ezitați să alegeți țigla metalică Wetterbest, pentru rezultate de cea mai bună calitate și un acoperis cu adevărat durabil.

Țiglă metalică vs țiglă ceramică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button