Sisteme Fotovoltaice – Rezidential

Sisteme Fotovoltaice - Rezidential

Cu siguranță, utilizarea unei centrale fotovoltaice poate aduce numeroase beneficii în ceea ce privește reducerea consumului de energie electrică. Iată câteva aspecte de luat în considerare în această privință:

Instalarea centralelor electrice fotovoltaice pentru locuinţe devine din ce în ce mai accesibilă, datorită marilor progrese în domeniul energiei solare fotovoltaice. În plus, preţurile au scăzut considerabil în ultimii ani, ceea ce înseamnă că instalarea centralelor a devenit din ce în ce mai accesibilă. În plus, din cauza scumpirii energiei electrice din reţeaua publică, costurile implicate se amortizează mult mai rapid, insa acum avem compensare 1 la 1 cantitativ.

In vederea asigurării cadrului de reglementare necesar implementării efective a mecanismelor de compensare cantitativa și de regularizare
financiară nou instituite pentru consumatori, prin OUG nr. 143/2021, a fost aprobată Metodologia de stabilire a regulilor de comercializare a energiei
electrice produsa în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrica instalata de cel mult 400 kW pe loc de consum aparţinând
prosumatorilor prin Ordinul președintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 15/2022. TEXYDA ROM vă oferă spre vânzare echipamente disponibile în stoc, asigurând de asemenea instalarea, consultanţa și service-ul.
Pentru consumul casnic, TEXYDA ROM vă oferă SISTEME COMPLETE DE CENTRALE ELECTRICE FOTOVOLTAICE, compuse din:
1. PANOURI FOTOVOLTAICE

  • Monocristaline
  • Monofaciale/bifaciale
  • 400/410/450/550 W

2. INVERTOR

  • Piesa principala a instalaţiei fotovoltaice
  • Invertorul transformă curentul continuu in curent alternativ, permiţând astfel injectarea energiei electrice în reţea

3. SISTEM de PROTECŢIE ELECTRIC

  • Cabluri electrice
  • Conectori
  • Aparate de măsură

4. CONTOR INTELIGENT

  • Contoare inteligente cu ajutorul cărora se realizează transferul de date dintre sistemul fotovoltaic și reţea

5.SISTEM DE FIXARE PANOURI FOTOVOLTAICE

  • Kit-uri adaptate diferitelor structuri

􀀀 Acoperișuri metalice (ţigla metalică, tabla cutată, panou sándwich,
tabla fălţuită, ţigla cerámică, etc.)
􀀀 Terase/platforme betonate/acoperișuri plate
􀀀 Sol/teren

I

Dimensionarea corectă a centralei fotovoltaice: Pentru a beneficia de cea mai bună eficiență și de economii semnificative, este important să dimensionăm corect centrala fotovoltaică, astfel încât să acopere nevoile de energie ale gospodăriei sau clădirii. Un specialist în energie solară poate ajuta la calcularea dimensiunii optime a centralei fotovoltaice în funcție de nevoile specifice.

II

Utilizarea energiei solare în timpul zilei: În timpul zilei, o centrală fotovoltaică poate produce energie electrică suficientă pentru a acoperi necesitățile casei sau clădirii, iar excedentul poate fi alimentat înapoi în rețeaua de energie electrică a distribuitorului local. Aceasta poate duce la reducerea facturilor lunare la energie electrică și poate genera economii semnificative pe termen lung.

III

Utilizarea unui sistem de stocare a energiei: Un sistem de stocare a energiei, cum ar fi bateriile solare, poate fi utilizat pentru a păstra excedentul de energie electrică produs de centrala fotovoltaică pentru a fi folosit ulterior în timpul nopții sau în perioadele în care centrala fotovoltaică nu produce energie electrică suficientă. Acest sistem poate ajuta la reducerea consumului de energie electrică din rețeaua de distribuție și poate fi o opțiune excelentă pentru cei care doresc să fie independenți energetic.

IV

Monitorizarea consumului de energie electrică: Odată instalată centrala fotovoltaică, este important să monitorizăm consumul de energie electrică și producția de energie electrică a centralei fotovoltaice pentru a optimiza utilizarea energiei solare și pentru a identifica orice probleme care pot apărea în sistem. Sistemele de monitorizare pot fi achiziționate separat sau pot fi integrate în sistemul de control al centralei fotovoltaice.

Aveti intrebari?

Doriti sa primiti o cotatie sau doriti sa va consiliem pentru alegerea solutiei potrivite proiectului Dumneavoastra? 

Prin reducerea consumului de energie electrică prin utilizarea energiei solare, se poate contribui semnificativ la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, utilizarea energiei solare poate reduce dependența de sursele de energie fosilă și poate fi o opțiune excelentă pentru cei care doresc să fie independenți energetic.

În plus față de beneficiile de mediu și independența energetică, o centrală fotovoltaică poate fi, de asemenea, o investiție excelentă în economia de energie electrică.

Amortizarea investiției într-o centrală electrică fotovoltaică depinde de mai mulți factori, cum ar fi costul sistemului, dimensiunea sistemului, costurile de instalare și întreținere, tarifele de energie electrică, precum și nivelul de însorire în zona în care este amplasată centrala fotovoltaică. În general, costurile inițiale ale centralei fotovoltaice pot fi amortizate în câțiva ani, iar utilizatorii pot beneficia de economii semnificative pe termen lung în ceea ce privește facturile lunare de energie electrică.

De asemenea, există diferite opțiuni de finanțare pentru investiția într-o centrală fotovoltaică, cum ar fi creditele pentru energie verde sau programele de subvenționare oferite de guvern sau de alte organizații. Aceste opțiuni pot reduce costurile inițiale ale investiției și pot face centrala fotovoltaică mai accesibilă pentru un număr mai mare de persoane.

Vindem panouri fotovoltaice de la branduri recunoscute în industrie, cum ar fi Canadian Solar, Sunpro, Tidesolar, Longi și Trina, care oferă o eficiență ridicată și o durabilitate de lungă durată.

Pentru a completa aceste panouri solare de înaltă calitate, oferim și invertoare solare de la Solplanet, Huawei, Invt și Fronius. Aceste invertoare sunt disponibile atât în modele monofazate, cât și trifazate și sunt proiectate pentru a maximiza producția de energie solară a sistemului dumneavoastră.

De asemenea, avem disponibile și structuri de prindere K2, care asigură o fixare sigură și durabilă a panourilor solare pe acoperișul sau terenul dumneavoastră. Împreună cu celelalte componente auxiliare, precum smartmetere și alte componente de sistem, putem furniza un sistem fotovoltaic complet și eficient pentru orice nevoi.

Indiferent dacă sunteți în căutarea unei soluții solare pentru casa dumneavoastră sau pentru o afacere, avem o gamă completă de sisteme solare care se potrivesc oricăror nevoi. Suntem dedicați să vă oferim cele mai bune produse și servicii pentru a vă ajuta să reduceți costurile de energie și să vă transformați casa sau afacerea într-un loc mai durabil și mai prietenos cu mediul înconjurător.

Derulează în sus
Call Now Button