Ce profil de tablă cutată ne este necesar?

Ce profil de tablă cutată ne este necesar?

În funcție de construcția pe care vrem să o acoperim, există diverse tipuri de panouri de tablă cutată Wetterbest cu profil trapezoidal. Acestea sunt folosite în proiecte industriale, la exteriorul sau interiorul construcțiilor, pentru acoperişuri, pereţi etc., dar și la acoperirea caselor, blocurilor, birourilor, magaziilor mici, la placarea gardurilor şi a zonelor de sageac ale acoperişurilor.

Tabla cutată este soluția cea mai economică pentru realizarea închiderilor de structuri metalice şi în același timp este o soluție estetică și elegantă. Are diverse destinații industriale și civile și este de 2 tipuri functie de utilizare:

– Tablă cutată pentru acoperiș

– Tablă cutată pentru pereți

Rezistența panoului (fie pentru tablă cutată pereti, fie pentru tablă cutată acoperiș) este influențată de forma, proprietațile mecanice și grosimea materialului. La alegerea diferitelor materiale (oțel, aluminiu, cupru, etc.) se ține cont de rezistența mecanică, flexibilitate, arcul îndoirii, greutate, rezistența la coroziune și parametri tehnico-economici.

Tabla trapezoidală nu este produsa la dimensiuni standard ci este produsă la comandă în funcție de nevoia clientului, ceea ce se reflectă într-o pierdere cât mai mică de material, costurile fiind reduse pentru client.

Tipuri de profile de tablă cutată Wetterbest:

T8- profil folosit în special la garduri sau magazii mici

T18- profil folosit la realizarea pereților halelor industriale și a acoperișurilor construcțiilor rezidențiale

T35- profil folosit la realizarea pereților și acoperișurilor construcțiilor mici și medii.

T60- profilul T60 pozitiv este folosit la realizarea acoperișurilor industriale, iar profilul T60 negativ se folosește la realizarea cofragului pierdut.

Profilul de tablă cutată T8

Tabla cutata T8 este fabricată din tablă din oțel, zincată pe ambele părți și protejată cu poliester. Aceasta poate fi folosită mai ales la fațade, garduri sau plafoane dar o putem monta și pe acoperiș ca învelitoare.

Tabla cutată Wetterbest T8 pe care Texyda Rom, partener Wetterbest, v-o oferă are o grosime nominală între 0,4 – 1 mm. În funcție de cerințele construcției lungimea modulelor este variabilă. Pentru realizarea unor module cu lungimi diferite trebuie luat legătura cu consultantul tehnic Wetterbest.

Profilul de tablă cutată T18

Ca și în cazul primului profil de tablă cutată, profilul de tablă cutată T18 este produs tablă din oțel, zincată pe ambele părți și protejată cu poliester. Îl putem folosi fie la fațade, fie la plafoane, dar și ca învelitoare pe acoperiș.

Grosimea sa nominală este cuprinsă tot între 0,4 – 1 mm. Lungimea modulelor este variabilă în funcție de necesitate. Un consultant tehnic Wetterbest ne poate oferi toate informațiile cu privire la executarea modulelor cu lungimi diferite de cele standard .

Există două tipuri de profile de tabla cutată T18: cu cutele spre exterior pentru fațadă și cu cutele spre interior pentru acoperiș.

Profilul de tablă cutată T35

Tabla cutată T35 de la Wetterbest este produsă din același material ca și celelalte două tipuri prezentate amterior. Este zincată pe ambele părți și protejată cu poliester.

Datorită faptului că materialul din care este fabricată este de calitate superioară, acest tip de profil de tablă cutată poate fi folosit la placarea fațadelor mai ales a clădirilor comerciale și industriale. Dar o putem monta și pe acoperiș ca învelitoare. Înălțimea cutei este de 35 mm.

Tabla cutată Wetterbest T35 are o grosime nominală între 0,45 – 1 mm, în funcție de cerințele construcției, cu o cută înaltă de 35mm.

Profilul de tablă cutată T60

Tablă din oțel, zincată pe ambele părți și protejată cu poliester, de cea mai bună calitate, din care este produsă tabla cutată T60 de la Wetterbest, o putem utiliza la placarea fațadelor în special a clădirilor comerciale și industriale. O putem monta și pe acoperiș ca învelitoare. Înălțimea cutei este de 60 mm.

Grosimea tablei cutate Wetterbest T60 este cuprinsă între 0,5 – 1 mm, în funcție de cerințele construcției.

Lungimile la care se excută modulele de tablă cutată, variază în general în funcție de tipul cutei și de grosimea materialului, elemente de bază care permit crearea unor panouri cu o rezistență ridicată.

Avantaje ale utilizării unei învelitori precum tabla cutată Wetterbest

Tabla cutată Wetterbest este foarte ușoară. În plus, spre deosebire de alte tipuri de acoperișuri țigla metalică o putem monta pe orice șarpantă;

Datorită sistemului său de prindere etanș, tabla cutată este una din cele mai rezistente, modulele vin prinse unele în altele cu șuruburi;

Este foarte rezistentă la foc;

Schimbă aspectul clădirii, acoperișul cu tablă cutată înfrumusețează și dă valoare acesteia. Datorită varietății mari de culori (21 variante coloristice mate și lucioase), materiale și forma este o soluție ideală și economică.

Pe piață, tabla cutată este foarte căutată tocmai datorită formei și culorilor variate. În plus, și prețul accesibil o transformă într-o soluție potrivită pentru orice tip de constructie.

De ce să achiziționăm tablă cutată Wetterbest?

Fiindcă este ușor de montat, necesind un numar mic de elemente de sprijin;

Gama de culori este largă;

Este foarte fiabilă dar și economică;

Oțelul din care este fabricată este de calitate superioara;

Rezistă foarte bine la diferite schimbări atmosferice;

Durata medie de viață este de 50 de ani;

Datorită faptului că este ușoară nu îngreunează fundația construcției.

Pentru mai multe informații despre tabla cutată Wetterbest, este suficient să intrați pe site și cereți sfatul echipei Texyda Rom, care vă stă la dispoziție cu orice informație legată de produsele Wetterbest.

Ce profil de tablă cutată ne este necesar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button