Culoarea acoperișului meu

Culoarea acoperișului meu

Alegerea unei culori pentru noul tău acoperiș din țiglă metalică este un proces interesant, mai ales astăzi, când ai mai multe opțiuni disponibile decât oricând. Este important să nu te pierzi în această mare de alegeri și să reții că nuanța pe care o alegi va afecta foarte mult aspectul general al casei tale. Prin urmare, trebuie să-ți faceți timp și să te uiți la o gamă variată de opțiuni de culoare, și să ții cont de un număr de factori practici și estetici care sunt asociați cu diferite culori.

Iată câteva considerații pe care trebuie să le ții minte pentru a te putea uita la gama variată de culori de țiglă metalică și a face alegerea potrivită pentru casa ta.

CALITATEA VOPSELEI

Este esențial să alegi o vopsea de înaltă calitate pentru acoperișul din țiglă metalică, pentru a rezista în timp și pentru a fi în stare perfectă pe o perioadă lungă de timp.

Aceasta va proteja țigla contra coroziunii, ruginei, infiltrării apei.

De asemenea, este bine ca țigla metalică să aibă un strat suplimentar de protecție, care va face vopseaua să reziste mai mult și va proteja metalul de razele soarelui, umiditate și mucegai.

Pe lângă gama variată de culori putem vorbi și de culori lucioase cu 25 microni strat de vopsea, dar și de culori mate cu 35 microni strat de vopsea.

STILUL CASEI TALE

Culoarea țiglei metalice pe care o alegi pentru acoperiș trebuie să corespundă cu stilul general al casei tale.

Este bine să alegi o culoare care să corespundă cu toate elementele designului exterior al locuinței, cum ar fi culoarea pereților, ușilor, ferestrelor, peisajului etc. Amintește-ți că un acoperiș din țiglă metalică își va păstra culoarea inițială mulți ani de zile, deci ar trebui să alegi o culoare de care să fii mulțumit o perioadă lungă de timp.

Ca regulă generală, cel mai bine este să optezi pentru o culoare de acoperiș care să completeze culorile existente ale casei tale, creând un aspect unificat și echilibrat.

Uită-te la diferite culori în diferite momente ale zilei, pentru a te asigura că îți place o anumită culoare atât în ​​timpul zilei, cât și atunci când soarele apune și culorile par mai discrete.

Astăzi, opțiunile de culoare disponibile pentru acoperișurile din țiglă metalică sunt practic nelimitate, deci decizia îți aparține.

Alegerea unei culori pentru acoperiș, care contrastează cu aspectul casei sau a culorii cărămizilor, îți va scoate imediat casa în evidență. Pe de altă parte, alegerea culorilor complementare va crea o schemă monocromatică, iar aspectul va fi mai clasic.

O altă optiune este să mergi pentru un aspect ultra-modern de metal nude. Oțelul, aluminiul, cuprul, zincul și alte metale exotice au o culoare distinctivă naturală, aparte și pot da casei tale un aspect frumos și unic.

De asemenea, este important să știi că nuanțele întunecate și luminoase au un impact extraordinar asupra aspectului întregii case. Având un acoperiș de culoare mai deschisă, casa va părea mai înaltă și poate fi o opțiune excelentă dacă locuința ta are un acoperiș jos sau nu este foarte înalt.

Culoarea mai închisă poate face ca un acoperiș înalt să pară mai puțin copleșitor.

Chiar dacă îți dorești ca aspectul general al locuinței tale să reflecte gustul tău estetic personal, este, de asemenea, important să iei în considerare tendințele generale ale culorilor acoperișurilor din vecinătatea ta.

Uită-te în jur și înțelege „regulile estetice nescrise” din vecinătatea ta. Desigur, ar trebui să alegi culoarea care îți place cel mai mult, dar, de asemenea, asigură-te că locuința ta nu iese prea mult în evidență.

Culoarea acoperișului tău joacă un rol important și în ceea ce privește eficiența energetică. Ea te poate ajuta să economisești bani în fiecare lună. Factura de energie electrică lunară poate fi mai mică.

Culorile mai deschise (luminoase ) reflectă căldura soarelui mult mai bine decât culorile mai întunecate. De fapt, un acoperis din metal alb este considerat un acoperiș rece. Poate fi cu 50 până la 60 de grade mai rece decât un acoperiș de culoare asfalt.

Cel mai bine este să alegi o țiglă metalică de culoare deschisă, cum ar fi alb, bronz deschis, bej, piersic, verde deschis sau albastru, dacă locuiești într-o regiune cu mult soare și un climat mai cald. O culoare deschisă a acoperișului îți va proteja casa de căldura neplăcută, și te va ajuta să reduci cheltuielile lunare de energie cu până la 20-30%.

Pe de altă parte, dacă locuința ta se află într-o zonă cu climă mai rece și este răcoroasă chiar și vara, este mai bine să alegi o culoare mai închisă, deoarece va absorbi căldura de la soare, și va menține căldura.

Însă, pentru a face cea mai bună alegere a culorii cel mai bine este să intri pe paletarul de culori de pe site-ul nostru.

Culoarea acoperișului meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button