Fereastra de mansardă sau trapa de acces?

Fereastra de mansardă sau trapa de acces?

Există o gamă incredibilă de ferestre de case. Ele se potrivesc aproape oricui tip de estetică. Stilurilor tradiționale de ferestre li se pot adaugă ferestre de mansardă pentru a mări lumina naturală sau pentru a maximiza ventilația. De asemenea, se poate monta o trapă de acces, care ne dă șansa să ajungem pe acoperiș mai ușor și mai sigur.

Diferitele stiluri de ferestre oferă zone de deschidere diferite, care vor varia în funcție de nevoile individuale. Zonele mai mari de deschidere vor spori oportunitățile de ventilare, în timp ce deschiderile mai mici vor oferi o securitate îmbunătățită.

Fereastra de mansardă are geam dublu sau triplu și se pretează la mansarde. Fereastra de mansardă sau fereastra de acoperiș este instalată în mod obișnuit pentru trei scopuri principale: ventilație mansardă, iluminare naturală și valoare estetică.

În mod obișnuit, ferestrele de mansardă sunt instalate la capătul unui mansarde, într-un spațiu de locuit din mansardă. Acestea pot transforma un spațiu anterior întunecat într-unul plin de lumină.

Ferestrele de mansardă sau de acoperiș sunt foarte populare și utilizate pe scară largă, fiind o opțiune a constructorilor de case mari. Acestea sunt robuste, fiabile și cresc valoarea unei case.

Spre deosebire de ferestrele de mansardă, trapele de acces tind să fie oferite într-o gamă mult mai largă de forme, dimensiuni, specificații și funcții. Acestea au doar o foaie de geam sau geam dublu termopan și se pretează la poduri nelocuibile.

De asemenea, le putem folosi pentru a deschise întreg acoperișul.

Trapele de acces pe acoperiș sunt ideale și pentru terase pe acoperiș, ieșiri de urgență, acces pe acoperiș și balcon sau orice altă ieșire, în cazul în care ieșirea pe acoperiș este o necesitate.

Acestea se instalează pe acoperișuri  cu orice fel de finisaj. Toate trapele de acces pe acoperiș ne oferă acces sigur și convenabil.

Aceste trape de acces pot fi blocate din interior cu tamponul de blocare. Trapele pot fi instalate pe un acoperiș cu unghi cuprins între 15 și 60 grade și rezistă testului timpului, atâta timp cât instalarea este făcută în conformitate cu indicațiile producătorului. Există mai multe tipuri de trape, din oțel, cu izolație, pentru evacurarea fumului, cu cupolă, pentru ieșire de urgență, etc.

Trapele de acces sunt disponibile la dimensiuni standarde. Dar există și dimensiuni și culori personalizate.

Texyda Rom comercializează o variată gamă de ferestre de mansardă și trape de acces începând cu gama premium de la Velux și terminând cu gama lowcost de la Rooflite.

Ferestrele de mansardă Velux au un sistem de operare în partea de jos. Pot fi instalate pe un acoperiș cu o pantă cuprinsă între 15⁰ și 90⁰.

Sunt deschise cu ajutorul unui mâner din zinc. Acesta este poziționat în partea de jos sau de sus.

Au un un sistem de ventilare în două trepte. Astfel, ventilația se poate regla și atunci când fereastra este închisă.

Geamul este termoizolant, cu două sau trei foi din sticlă.

Sunt rezistente la diverse intemperii.

În încăpere este aer proaspăt chiar dacă este fereastra închisă, prin bara de operare pentru poziția de ventilare.

Se curăță foarte ușor.

Se montează foarte rapid.

Pot fi completate cu rulouri decorative și parasolare.

Spre deosebire de fereastra de mansardă trapa de acces(luminator) este o fereastră care se instalează în încăperi care nu sunt locuite. Acestea fiind de obicei reci, trapa de acces asigură ventilarea sau luminarea acestora.

Dacă spațiul de sub acoperiș este locuit trebuie să folosim o fereastra de mansardă.

Această trapă se poate deschide în sus sau în lateral. Este ideală pentru a ajunge pe acoperiș, în vederea asigurării unei întrețineri generale.

Deși atât fereastra de mansardă, cât și trapa de acces pot fi folosite pentru a lumina o încăpere și pentru a asigura o bună ventilare, există însă diferențe între ele. Principala diferență este cea referitoare la posibilitatea de acces pe acoperiș în cazuri de urgență sau pentru a ajunge pe teresa pe care o putem amenaja pe acoperiș.

Dacă ar fi să optați pentru aceste două variante, pentru care ați alege-o?

Fereastra de mansardă sau trapa de acces?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button