Ghid de montare a țiglei metalice- Partea I

Ghid de montare a țiglei metalice- Partea I

O casă frumoasă, cu un acoperiș care să reziste de-a lungul timpului multor intemperii, este visul oricărei persoane.

Din acest motiv, specialiștii recomandă tuturor celor care vor să-și acopere casa cu un material de cea mai bună calitate, țigla metalică.

Acest material este oarecum nou pe piața materialelor pentru acoperiș, dar se folosește din ce în ce mai des datorită proprietăților sale extrem de interesante și bune.

Spre deosebire de celălalte materiale care se folosesc pentru acoperiș, țigla metalică are un design foarte frumos, este rezistentă (oțelul din care este fabricată este tare), oferă siguranță ecologică, nu ia foc (este incombustibilă), este foarte ușoară (aprox. 5kg/mp) și poate fi achiziționată într-o gamă largă de culori.

În plus, țigla metalică are și un preț accesibil, ceea ce o transformă într-un material foarte căutat pentru acoperirea diverselor tipuri de clădiri.

Acest material atât de folosit în ultima perioada, este fabricat din tablă zincată, care are o grosime de (0.4-0.6) mm.

Tabla este acoperită cu un strat de pasivizare, de grund, iar apoi de poliester (grosime de 25-35 microni). Stratul de pasivizare este un strat puternic, non-reactiv, care protejează materialul contra coroziunii.

Țigla metalică este fabricată doar din tablă zincată de cea mai bună calitate. Zincul care acoperă tabla este de 225-275g/m2.

O altă calitate importantă pe care acest tip de tablă îl posedă este cea referitoare la montaj. Spre deosebire de celelalte tipuri de învelitori, aceasta se montează foarte simplu. Are o durată de viață de peste 50 de ani și nu trebuie vopsită ulterior.

Cu țiglă metalică pot fi acoperite, atât clădiri noi construite, cât și clădiri vechi care se află în proces de renovare. Iar rezultate sunt unele care ne demonstrează că aceasta este soluția potrivită pentru diverse tipuri de clădiri.

Aceasta reprezintă o alternativă mult mai bună pentru clădiri, având în vedere că arată și foarte bine, este și rezistentă și se montează și foarte ușor.

CARE SUNT PAȘII DE MONTARE A ȚIGLEI METALICE?

Dacă proprietățile deosebite ale țiglei metalice v-au convins să o folosiți ca învelitoare pentru casă, trebuie să știți că, după ce o achiziționați, daca montajul nu se realizează imediat, este indicat să depozitați țigla pe niște bucăți mari de lemn, acoperite, într-un loc bine aerisit, lipsit de umezeală.

Este important ca panourile de țiglă metalică să fie bine aerisite.

În cazul în care pe țiglă apar unele depuneri, ștergeți-o cu o perie moale. Pentru a evita zgârierea sau deterioarea ei, nu trebuie sub nicio formă folosite materiale abrazive sau produse care conțin alcool.

În cazul în care stratul decorativ de pe panoul de țiglă se zgârâie în momentul manipulării sau montării, trebuie folosită vopsea de retuș, pentru a evita apariția unor eventuale probleme în viitor.

MONTAJ

Fixarea țiglelor de șarpantă, prinderea acestora între ele și lăsarea unei distanțe între șipcile orizontale

Pentru a asigura o bună aerisire între spațiul care se formează între țigla metalică și folia anticondesnstrebuie montată o șipcă verticală, deoarece cu ajutorul acesteia se prinde și folia anticondens care se așează pe astereală, perpendicular pe direcția de scurgere, perpendicular față de căpriori.

Folia anticondens are un rol foarte important în ventilație, protejând astereala, căpriorii și termoizolația de eventualele infiltrații care ar putea pătrunde sub învelitoare.

Șipca orizontală este cea de bază și trebuie montată peste șipca verticală. Atunci când se montează trebuie să se acorde mare atenție distanței dintre cele două șipci.

Între cele două șipci trebuie să fie o distanță egală cu lungimea profilului țiglei metalice montate. În cazul țiglei metalice Wetterbest distanța este de 350 mm. Distanța se măsoară între axele șipcii orizontale. Este diferită doar distanța dintre primele două șipci orizontale.

Aceste prime două șipci reprezintă șipca de la streașină și cea care urmează. Șipca orizontală se montează începând de la streașina acoperișului.

Trebuie lăsată distanță între două șipci, pentru a crea streașina necesară țiglei metalice, pentru ca apa pluvială să se scurgă în mod corespunzător în jgheab.

Sageacul are, de obicei, între 50-70 mm, dar cum distanța dintre șipci se micșorează, primul panou de țiglă se va lăsa mai jos față de restul. Din acest motiv, este necesară montarea unei șipci suplimentare cu o grosime de 20 mm. Aceasta este și grosimea pragului țiglei metalice.

Această șipcă suplimentară este montată la streașină, aproape de locul unde începe căpriorul.

Așadar, ordinea montării este următoarea: Căprior, astereală, folie anticondens,șipcă verticală, șort de jgeab, șipcă suplimentară, șipcă orizontală, țiglă metalică.

Ghid de montare a țiglei metalice- Partea I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button