Ghid de montare a țiglei metalice- Partea III

Ghid de montare a țiglei metalice- Partea III

Panourile de țiglă metalică trebuie să fie montate astfel încât să stea etanș. În plus, pătruderea apei pluviale și a zăpezii trebuie numaidecât prevenită. De aceea, prin spațiile goale dintre coamă și ondulele ţiglei metalice trebuie montată o bandă de etanșare.

Odată cu montarea unei benzi de etanșare, țigla este etanșă şi, astfel, este prevenită pătrunderea apelor pluviale. Aceasta poate imita ondulele țiglei sau poate avea o formă universală.

Cea cu formă universală este, de obicei, autoadezivă, iar lățimea sa diferă de la un producător la altul.

În momentul în care este lipită de coamă expandează și umple spațiile goale.

Coama este prinsă de țigla metalică cu șuruburi autoperforante de 4,8×20 mm. Între punctele de fixare ale șuruburilor există o distanță de 400 mm-500 mm.

Distanța dintre două coame suprapuse este de aproape 100 de mm.

Pentru a îmbunătăți ventilația la coamă trebuie folosite elemente de aerisire coamă, care trebuie așezate la intervale de 5-6 m.

Semicoama este un element care se folosește atunci când o parte a acoperișului este din țiglă metalică, iar cealaltă parte este un perete.

Semicoama acoperă cu o parte din ea capătul țiglei metalice, iar cealaltă parte sa cade peste perete.

LATERALA (PAZIE)

Pazia trebuie montată în părțile laterale drepte ale panourilor de țiglă metalică. Vine montată de jos în sus, la prinderea ei folosindu-se șuruburi autoforante la o distanță de maxim 500mm.

Dacă linia paziei nu cade perpedicular pe linia streașinei, este indicat să se monteze șorțul de pazie, care este prins sub pazie. Acesta ajută la scurgerea apei în sistemul pluvial.

Lungimea standard a paziei este 2000 mm. Dintre aceștia se suprapun 50mm – 100mm.

BORDURA FRONTON (PAZIA DE TABLA)

Înainte de montarea bordurii fronton se prinde căpriorul, astereala, folia anticondens, șipca verticală, șipca orizontală si foile de tigla metalica.

Bordură fronton vine montată de părțile laterale ale acoperișului unei case, acolo unde există terminații laterale drepte ale panourilor de ţiglă metalică.

Această bordură trebuie montată de jos în sus de-a lungul apei. Pentru prinderea ei trebuie folosite şuruburi autoforante. Distanţa dintre acestea trebuie să fie de 400 mm-500 mm.

În ceea ce privește suprapunerea a două borduri, aceasta trebuie să fie de aproape 100 mm.

SORȚUL RUPERE PANTĂ EXTERIOR

În cazul în care se rupe panta la exterior, trebuie montat un șort rupere pantă exterior. Astfel, după grindă, căprior, astereală, folie anticondens, șipcă verticală, șipcă orizontală, se pune pune acest șorț.

Este foarte important să se respecte modalitatea de montare, iar acesta să fie montat sub panoul de țiglă al pantei superioare, adică între șipcă și țigla metalică și deasupra panoului de țiglă metalică al pantei inferioare.

În locul unde se îmbină șorțul cu panta superioară, trebuie folosită o bandă de etanşare.

SORȚUL RUPERE PANTĂ INTERIOR

În cazul în care panta se rupe la interior, trebuie montat un șorț rupere pantă la interior.

Ca și în cazul tipului de șorț anterior, și acesta trebuie montat respectând modalitatea de montare. Se montează tot sub panoul de țiglă metalică al pantei superioare și deasupra panoului de ţiglă metalică al pantei inferioare.

Nici în acest caz banda de etanșare nu trebuie să lipsească, acolo unde șorțul se îmbină cu ambele pante.

RACORD PERETE ŞI ATIC

În spațiul în care țigla metalică se îmbină cu suprafețe verticale precum perete sau coș de fum, trebuie folosit racordul de perete. Acesta vine prins de țigla metalică cu şuruburi autoforante.

În momentul în care racordul de perete se îmbină cu țigla metalică, trebuie folosită bandă de etanșare, pentru ca îmbinarea să fie etanșă.

În cazul îmbinării racordului de perete cu o suprafaţa verticală precum perete și coş de fum, pentru ca aceasta să fie etanșă, trebuie folosit silicon, banda de etanşare adezivă pe ambele părţi sau banda de etanşare hidroizolantă.

ATIC-ul, dacă este cazul, se comandă de către cumpărător și se montează în partea de sus a peretului, pentru a-l proteja.

Mărimea sa depinde de lățimea peretelui pe care acesta se montează. Acesta este montat pe perete cu ajutorul unor şuruburi autoforante hidroizolatoare. Vine prins în părţile laterale ale acestuia.

Şuruburile autoforante trebuie înșurubate în pene de lemn, care se introduc anterior în perete.

OPRITOR DE ZĂPADĂ (PARAZĂPADĂ)

Iarna este un anotimp în care ninge din abundență, iar acoperișurile caselor se umplu de zăpada, care poate cădea în orice moment, punându-ne viața în pericol.

Așadar, după ce se montează căpriorul, astereala, folia anticondens, șipca verticală, cârligul, șorțul de jgheab, șipca suplimentară, șipca orizontală, țigla metalică, dupa care se montează opritorul de zăpadă sau parazăpada.

Parazapada are rolul de a retine cantitatea de zapada pe acoperis pentru a se topii treptat la venirea primaverii.

Ghid de montare a țiglei metalice- Partea III

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button