La ce se folosește tabla cutată?

La ce se folosește tabla cutată?

Ce este tabla? La ce se folosește tabla cutată? Care sunt beneficiile folosirii tablei cutate?

Tabla este o placă metalică care se utilizează pentru acoperirea sau placarea anumitor suprafețe. De obicei există profile de tablă trapezoidala de diferite dimensiuni și specificații.

Pentru fabricarea tablei se utilizează un aparat numit laminator. Laminatorul constă din doi cilindri între care există o distanță. Între acea distanță se introduc materialele cu care se fabrică profilele de tablă. Aceste materiale pot fi din metal, plastic sau alți polimeri care îndeplinesc specificațiile de utilizare în funcție de necesități.

Profilele de tablă sunt folosite pentru acoperișuri, dar, de asemenea și pentru izolare termică sau acustică.

TIPURI DE TABLĂ

În funcție de material și de design, profilele de tablă se pot clasifica în metalice, netede, lustruite sau cutate.

UTILIZAREA PROFILELOR DE TABLĂ CUTATĂ

Profilele permit folosirea tablei atât pentru construcții industriale la exterior şi interior, pentru acoperiş, pereţi şi diverse placări cu rol estetic, cât și pentru acoperirea construcțiilor civile (case, blocuri, birouri). O astfel de tablă se folosește și la placarea gardurilor şi a porţiunilor de sageac al acoperişurilor.

Principalele beneficii ale profilelor de astfel de tablă sunt:

– Izolaţie termică

– Rezistență la razele UV

– Anticorozive

– Flexibilitate în design

– Rezistență la foc

– Rezistență chimică

– Rezistență climatică

– Duritate fizică

– Întreținere minimă

– Putere de acoperire

– Protecția mediului

Dacă toate informațiile pe care le-ați aflat despre tabla cutată v-au convins și v-ați decis să optați pentru ea, trebuie să știți că o bună alegere o reprezintă tabla cutată Wetterbest.

Există patru tipuri de profilari de tablă cutată Wetterbest: Tablă Cutată T8, Tablă Cutată T18, Tablă Cutată T35, Tablă Cutată T60.

TABLA CUTATĂ T8

Acest tip de tablă este fabricat din oțel, este zincat pe ambele părți și protejat cu poliester. Dacă vă doriți să vă placați o fațadă, un gard sau un plafon, trebuie să știți că această tablă este produsul de care voi aveți nevoie. De asemenea, se poate monta și pe acoperiș ca învelitoare.

Tabla Wetterbest T8 are o grosime nominală între 0,4 – 0,7 mm. Aceasta depinde de cerințele construcției, și de cât de lungi sunt modulele. Lungimea standard a modulelor este cuprinsă între 0,500 m și 5 m. Dacă aveți nevoie de modulele cu lungimi diferite de cele standard, este bine să vorbiți mai întâi cu un specialist tehnic de la Texyda Rom SRL.

Acest tip de tablă poate fi găsit în 21 de variante coloristice mate și lucioase.

TABLĂ CUTATĂ T18

Cel de-al doilea tip de tablă pe care cei de la Wetterbest vi-l propune este produs în aceeași manieră ca și cel anterior și poate fi utilizat tot pentru fațade, farduri, acoperișuri.

Grosimea nominală este aceeași, la fel și lungimea standard a modulelor. De aceea, și în cazul în care optați pentru acest model, trebuie să vorbiți cu un consultant tehnic. Există tot 21 variante coloristice mate și lucioase.

Însă, spre deosebire de tipul anterior, acest model de tablă este profilată în două variante: cutele pentru fațadă sunt orientate spre exterior și cutele pentru acoperiș sunt orientate spre interior.

TABLĂ CUTATĂ T35

De-al de-al treilea tip oferit de Wetterbest este produs în aceeași manieră ca primele două modele.

Materia primă din care este produs este una de calitate superioară. Astfel, această tablă poate fi folosită la placarea fațadelor, mai ales a clădirilor comerciale și industriale. La fel ca și în cazul primelor două tipuri poate fi utilizat ca învelitoare pentru acoperiș. Înălțimea cutei are 35 mm.

În cazul acestui tip de tablă grosimea nominală este între 0,4 – 1 mm, în funcție de cerințele construcției. Însă, lungimea standard a modelelor este aceeași cu a primelor două tipuri.

TABLA CUTATĂ T60

Ultimul tip de tablă oferit de Wetterbest, dar nu cel din urmă, este produs la fel ca și celelalte tipuri produse, tot din material de calitate superioară, însă înălțimea cutei este de 60 mm. Are o grosime nominală ca cea a tipului T35, adică, între 0,45 – 1mm, în funcție de cerințele construcției. Lungimea standard a modulelor este la fel ca în cazul celorlante tipuri.

După cum se poate observa, Wetterbest vă dă șansa să alegeți dintre diferite tipuri de tablă de acest gen. Decizia vă aparține. Trebuie însă să mai aflați un lucru.

Tipurile acestea de tablă sunt unice datorită formei simple. Din această tablă se pot realiza pereți și fațade. În cazul în care clădirea este făcută în totalitate din astfel de tablă, delimitarea tradițională care există între acoperiș și fațadă dispare.

La ce se folosește tabla cutată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button