Țiglă metalică sau tablă cutată?

Țiglă metalică sau tablă cutată?

Una din părțile cele mai importante ale oricărei clădiri, fie de tip rezidențial, fie de tip industrial este acoperișul, având în vedere că această zonă este expusă anumitor fenomene meteorologice și are responsabilitatea de a proteja clădirea.

Atunci când trebuie montat un acoperiș pe o clădire nouă sau pe una mai veche, trebuie avut în vedere tipul de clădire pe care este montat acesta, deoarece pe o clădire rezidențială cel mai potrivit material este țigla metalică, iar pe cea industrială cel mai potrivit material este tabla cutată.

Alegerea materialului pentru acoperiș nu este întotdeauna o sarcină ușoară. De multe ori apare întrebarea țiglă metalică sau tablă cutată?

Așa după cum am precizat mai înainte, se pot folosi ambele tipuri de materiale având în vedere avantajele lor extraordinare, însă acestea trebuie alese în funcție de felul de clădire pe care vrem să o acoperim. Iată câteva dintre caracteristicile acestor două tipuri de materiale, pentru a înțelege de ce țigla metalică este potrivită pentru clădirile rezidențiale, iar tabla cutată pentru cele industriale.

Caracteristici ale țiglei metalice

Țigla metalică s-a transformat într-o alegere populară a oamenilor având în vedere că acest material are multe avantaje.

Oamenilor le place să folosească țiglă metalică pentru acoperișul casei lor, deoarece țigla este un material ușor, spre deosebire de alte materiale.

Profilele de țiglă metalică cântăresc între 25 și 75 kilograme pe metru pătrat, spre deosebire de celelalte tipuri de învelitori precum ceramică, șindrilă etc., care pot cântări între 350 și 450 kg pe metru pătrat.

În plus, țigla metalică este foarte ușor de instalat. Rezistența este caracteristica principală a țiglei metalice. Țigla metalică poate rezista la foc, la zăpada, la vânt, grindină, mucegai, insecte și putrefacție. Aceasta asigură casei o termoizolație foarte bună, ceea ce este foarte important pentru o clădire rezidențială. De asemenea, aceasta nu se decolorează, nu este mult mai zgomotoasă decât celelalte învelitori, nu ruginește.  

Țigla metalică este un eficient conductor de căldură și reflectă razele soarelui. Metalul, de asemenea, va reduce la minim căldura amiezii.

Țigla metalică este folosită îndeosebi pentru acoperirea clădirilor rezidențiale datorită aspectului, designului său unic și nu numai. Odată montată, țigla metalică schimbă aspectul casei, îl înfrumusețează și dă valoare casei.

Caracteristici ale tablei cutate

Tabla zincata cutată este opțiunea ideală pentru clădirile industriale deoarece este foarte durabilă și economică. Totodată este și elegantă. Acest material poate fi folosit atât pentru acoperișuri cât și pentru pereți, spre deosebire de țigla metalică care se folosește doar la acoperișuri.

Tabla cutată poate fi folosită la diferite tipuri de construcții precum:

– construcții industriale;

– parcuri și service-uri auto;

– depozite, locații de producție;

– săli sportive;

– diverse de hale de producție precum cele cu regim alimentar;

– centre comerciale;

– showroom-uri;

– clădiri de birouri;

– ferme agricole;

– placare garduri și sangeacuri.

De ce se folosește tabla cutată îndeosebi la clădirile comerciale și industriale? Deoarece acest tip de clădiri nu necesită izolație termică. Astfel, tabla cutată reprezintă o soluție simplă și rapidă de inchideri de spații, atât la exterior, cât și la interior, ușor de montat datorită faptului că are o greutate foarte scăzută.

Cu ajutorul panourilor de tablă zincată cutată se poate face acoperișul construcțiilor metalice și construi pereții laterali ai acestor clădiri. Alegerea tablei cutate se face în funcție de câțiva factori:

– destinația construcției

– condițiile meteo

– caracteristicile tehnice ale acesteia (acoperire- poliester 25 microni pentru tabla lucioasă și poliester 35 microni pentru tabla mată; culori: 21 de culori conform paletarului Wetterbest; grosime: 0,40 mm – 1 mm).

Tabla cutată este un material rezistent datorită formei sale, proprietăților sale mecanice și grosimii sale. Dar totul are legătură cu cele amintite deja. Pe lângă rezistență și consumul economic, o altă caracteristică a tablei este rigiditatea construcției.

Toate tipurile de tablă cutată Wetterbest (T8, T18, T35, T60) sunt produse neutre din punct de vedere biologic, nu prezintă emisii radioactive şi nu poluează mediului.

Țiglă metalică sau tablă cutată? O întrebare la care puteți răspunde ținând cont de caracteristicile acestor tipuri de materiale. Cel mai bine însă este să vă adresați consultanților Texyda Rom, care vă pot oferi toate informațiile cu privire rezistența mecanica, rezistența la coroziune, flexibilitatea, greutatea acestor materiale.

Echipa Texyda Rom vă stă oricând la dispoziție, cu orice fel de informație legată de produsele de cea mai bună calitate marca Wetterbest.

Trebuie însă să știți că indiferent ce alegeți în funcție de necesitățile voastre, produsele Wetterbest sunt soluția ideală.

Țiglă metalică sau tablă cutată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button