Accesoriile unui acoperiș și importanța acestora

Accesoriile unui acoperiș și importanța acestora

Accesoriile unui acoperiș joacă un rol important în menținerea durabilității unui acoperiș și în extinderea calității vieții sale. Acest lucru te ajută să economisești timp și bani.

Acoperișurile moderne nu oferă doar protecție, ele au, de asemenea, și o varietate de funcții pentru casă. Cu accesoriile pentru acoperiș potrivite, acoperișurile noastre se transformă într-un sistem complet, funcțional, de calitate, sigur și cu un aspect atrăgător. Accesoriile alese cu grijă se vor potrivi perfect la culoare cu țigla metalica.

Odată cu creșterea eficienței energetice și a standardelor de securitate crește și importanța unui astfel de sistem, în mod constant.

Un sistem complet de acoperiș cuprinde șorț streașină, coama, șorț dolie, pazie+șorț pazie, parazăpadă sau opritor zăpadă, pieptene streașină, manșon etanșare, ventilație acoperiș, pervaz fereastră, fereastră de mansardă si intreg sistemul pluvial cu jgheaburi, burlane, coturi, carilge racorduri jgheab burlan, etc..

Șorțul de streașină este un component care se montează la ștreașină, chiar sub învelitoare. Astfel, el face legătură cu sistemul pluvial. Acesta are un rol important deoarece împiedică infiltrațiile în caz de ploi și viscol.

Șorțul permite ca apa să se scurgă de pe învelitoarea metalică în jgheab, un alt component important al acoperișului.

Șorțul dolie este un accesoriu folosit pentru a evita scurgerile și infiltrațiile înspre interiorul cutei țiglei metalice si se monteaza la intersectia a doua ape, avand rolul de a ghida apa catre sistemul de drenaj.

Pazia de tabla se monteaza pe scândura ornamentală cu scopul de a închidere părțile laterale ale acoperișului.

Parazăpada are rolul de a împiedica alunecarea zăpezii de pe acoperiș. De asemenea, previne căderea sloiurilor de gheață. Aceasta se montează pe învelitoare la aproximativ 50-70cm distanta de sort.

Pieptenele streașină este cel care împiedică intrarea păsărilor în spațiul care există între sortul de streasina și țigla metalica profilata. Acesta se montează în lungul liniei de streaşină.

Coșurile de ventilație sunt folosite pentru a păstra uscată structura acoperișului, ceea ce este un lucru extrem de important. O ventilație corespunzătoare reducere riscul apariției diverselor daune.

Fereastra de mansardă Velux asigură o bună izolație termică, un aspect exterior plăcut și permite luminii naturale să intre mai mult în cameră.

Jgheabul alături de celelalte accesorii de acoperiș are, de asemenea, un rol important. Acesta a fost creat pentru a colecta apa pluvială de pe acoperiş. El face parte din elementele de bază ale oricărui sistem de drenaj.

Citeste si… Ghid de montare a țiglei metalice- Partea II

Jgheabul este fixat pe streașină cu niște cârlige de la centru spre marginile streașinei dandui-se inclinatie pentru scurgerea apei

Burlanele sunt o parte indispensabilă a acoperișului. Acestea se folosesc pentru diminuarea presiunii factorilor externi.

Burlanele sunt foarte importante în special în perioada în care sunt ploi abundente, dar și pe timp de iarnă când acoperișul este adesea plin de zăpadă.

Burlanele colectează apa și o evacuează, și totodată întregesc aspectul casei. Atâta timp cât sunt în bună stare, ele vor funcționa corespunzător și nu vor exista niciun fel de probleme.

CARE SUNT BENEFICIILE UNUI SISTEM COMPLET DE ACOPERIȘ?

Când ai un sistem complet de acoperiș, stai liniștit fiindcă știi că fiecare componentă a fost fabricată pentru a lucra împreună.

Dacă folosești produse de la diferiți producători nu poți fi sigur că toate unghiurile casei vor fi acoperite.

Fiabilitatea produsului este, de asemenea, o preocupare în cazul în care nu ai ales același producător pentru sistemul complet de acoperiș.

Texyda Rom recomanda ca accesoriile de acoperiș sa fie achizitionate impreuna cu tigla metalica Wetterbest fiind bine să alegi toate accesoriile necesare din sistem. Nu este bine să montezi accesorii de la diferiți producători.

Un alt mare beneficiu al sistemului de acoperiș complet vine odată cu garanția extinsă. Nu vei beneficia doar de fiecare metru pătrat de acoperiș acoperit cu produse create să lucreze împreună, ci având încredere în produsele producătorului, acesta va recunoaște stabilitatea acoperișului, oferindu-ți o garanție extinsă.

Un sistem complet de acoperiș te ajută să economisești timp și bani. Este mult mai indicat să îți achiziționezi un sistem format din accesorii create să lucreze împreună.

Crearea unui acoperiș din accesorii de la diverși producători, pentru a beneficia de achiziționarea individuală, te poate ajuta să faci economie azi, dar te va costa pe termen lung.

Specialistii Texyda Rom pune la dispoziția clienților săi un sistem complet de accesorii Wetterbest de cea mai bună calitate, care vor lucra împreună pentru a-ți asigura un acoperiș care nu îți va crea probleme. Indiferent de condițiile atmosferice, datorită acestor accesorii de înaltă calitate, vei putea sta liniștit. Nu vei avea probleme cu infiltrațiile în timpul ploilor abundente sau în timpul iernii.

În plus, un acoperiș fără probleme și bine întreținut îți protejează investiția și crește valoarea casei, iar aceasta poate fi vândută mult mai ușor.

Accesoriile unui acoperiș și importanța acestora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button