Ce motiv avem pentru a renova acoperișul?

Ce motiv avem pentru a renova acoperișul?

Cu timpul acoperișul îmbătrânește, nu mai este atât de frumos ca la început, necesitând renovare. Pe lângă acest fapt, există alte câteva motive pentru a renova acoperișul. Iată câteva dintre ele:

– Renovarea acoperișului unei case îi dă acesteia valoare;

-Vechiul acoperiș nu mai prezintă siguranță;

– Vechiul acoperiș trebuie înfrumusețat;

– Dacă casa este bine izolată scăpăm de infiltrații;

– Dacă vechiul acoperiș este din plăci de azbest trebuie neaparat înlocuit fiindcă aceste plăci sunt cancerigene;

– Avem nevoie de un acoperiș durabil, longeviv, ușor de întreținut, eficient din punct de vedere energetic, eco-friendly, într-o gamă variată de culori, care să crească valoarea casei și să ne ajute să ne recuperăm investiția.

Atunci când vrem să alegem materialul cu care să renovăm acoperișul, unul dintre materiale care ne vine în minte este țigla. În prezent, există mai multe tipuri de țiglă: țiglă de beton, ceramică, metalică.

Primele două tipuri de țiglă prezintă însă dezavantaje care ne determină să optăm pentru țigla metalică. Țigla ceramică îngreunează mult structura casei, iar țigla din beton este și ea foarte grea și se decolorează datorită factorilor de mediu.

Țigla metalică este alegerea ideală când vine vorba de renovarea acoperișului. Ce motiv avem pentru a renova acoperișul folosind țiglă metalică? Țigla metalică ne ajută să avem parte de acoperișul mult dorit.

În ultimii ani, au existat multe discuții despre acoperișurile metalice și beneficiile lor variate. Este și normal. Fiind unul dintre cele mai durabile materiale de acoperiș disponibile pe piață, acoperișurile metalice au depășit faimoasele șindrile de asfalt, plăci și alte materiale de acoperire compozite. Iată opt motive pentru care merită să renovăm acoperișul cu țiglă metalică:

1. Durabilitate

Toată lumea vrea un acoperiș puternic care să protejeze familia și locuința de vânt și de vremea neprietenoasă. Din păcate, multe materiale de acoperiș nu rezistă la diverse intemperii și temperaturi agresive. Acoperișurile metalice, pe de altă parte, sunt ignifuge și rezistente la rugină și mucegai. Ele sunt excelente pentru casele de coastă și zonele cu vânt de până la 140 mph.

2. Longevitate

Acoperișurile metalice nu cedează multor probleme caracteristice acoperișurilor, de aceea ele nu sunt doar durabile ci și longevive. Ele nu suferă de expansiune termică și contracție extremă, astfel că este puțin probabil să se rupă, spargă sau să se desprindă de-a lungul timpului. Media de viață a unui acoperiș metalic este de 50 de ani. Este o medie de două până la trei ori mai lungă decât în cazul unui acoperiș de astfalt bine întreținut.

3. Întreținere ușoară

Dacă acoperișul metalic a fost instalat corect, atunci întreținerea din partea noastră este practic zero. Spre deosebire de alte materiale de acoperiș, acoperișurile metalice nu absorb apă și zăpada de pe suprafața lor se elimină ușor. Acești doi factori reduc foarte mult șansa ca structură de acoperiș și sistemul de jgheaburi să se deterioreze.

4. Eficiență energetică

Acoperișurile metalice reflectă foarte bine soarele și au o bună emisivitate termică, ceea ce înseamnă că ele pot reflecta eficient căldura solară înapoi în atmosferă. În funcție de locul în care locuim, un acoperiș metalic își poate păstra suprafața cu aproximativ 100 de grade Fahrenheit mai rece decât orice acoperiș convențional.

5. Eco-friendly

Spre deosebire de un acoperiș de șindrilă care trebuie înlocuit la fiecare 15-20 de ani, durata medie de viață a acoperișurilor metalice este de 50 de ani. În plus, acoperișurile metalice sunt 100% reciclabile.

6. Gama variată de culori

Acoperișurile metalice pot fi nu numai vopsite în sute de culori, dar pot fi acoperite și pentru a emula texturi din alte materiale de acoperiș. Țigla metalică este excelentă pentru diverse clădiri rezidențiale, în special case istorice care au nevoie de un acoperiș puternic pentru a proteja structura clădirii și pentru a-și menține aspectul frumos.

7. Crește valoarea de revânzare a casei

Citeste si… Calitățile țiglei metalice Wetterbest

Există mulți factori pe care îi luăm în considerare atunci când vrem să renovăm acoperișul. Deoarece acoperișurile metalice nu necesită practic întreținere, sunt durabile și foarte longevive, casele cu acoperiș metalic se bucură, în general, de o creștere cu 1-6% a valorii de revânzare în comparație cu o casă de asfalt-șindrilă. Astfel, dacă renovăm acoperișul folosind țiglă metalică, vom putea vinde casa la un preț mult mai bun.

8. Recuperarea investiției

Deși costul inițial al țiglei metalice este puțin mai mare, ne vom recupera investiția având în vedere că datorită ei vom economisi energie atât vara cât și iarna.

Acum, renovarea acoperișului este foarte simplă datorită țiglei metalice Wetterbest si a specialistilor de la Texyda Rom, aici, veți găsi mai multe detalii despre cele cinci tipuri de țiglă metalică Wetterbest.

Ce motiv avem pentru a renova acoperișul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
Call Now Button